Antenna Szerelés Javítás, Budapest és Pest megye egész területén 06 30 222 2912
Antenna Design....ha baj van - segít a bajban Tel: 06 30 222 2912

Keresés a honlapon


Antenna...és történelem
- 2015.11.22.

A 314 méter magas lakihegyi adótorony 1933-as átadása óta Magyarország legmagasabb építménye. Az elnyújtott oktaéder alakú vasszerkezet 284 méter magas és a csúcsán álló kitolható hangolócső további 30 métert ad hozzá a teljes magassághoz.

Bővebben, a tovább feliratra kattintva olvashat


tovább >>


 

Mindig tv szerviz

 

Elérhetőség

 

06 30 222 2912

646 antenna

A födi digitális vételről

 

Mi is a DVB-T ......


A DVB-T betűszó egy rövidítése az angol "Digital Video Broadcast-Terrestrial" kifejezésnek. Tulajdonképpen a digitális földfelszíni televízióadást tömöríti magában, amely a jelenlegi analóg műsorok számát magasan fölülmúlja majd a folyamatos kiépítések során. A kiváló kép, és hangminőség mellett gazdaságos üzemeltetést is biztosít, hiszen csak részben van előfizetési díj, és egyszerű tető, vagy szobai antennával elérhető a vétele. ( természetesen a szobai antenna esetében csak kielégítő vételi hellyel rendelkezők száíithatnak kifogástalan vételi eredményekre! )

A hagyományos televízió készülékekkel a DVB-T digitális adások közvetlen vétele nem lehetséges. Egy közbülső jelátalakító készüléket kell (beltéri egység - set-top-box) alkalmazni, hogy a digitálisban sugárzott adást a hagyományos vevőkészülékeken is lehessen venni. Az újabb televízió készülékekben már ez az átalakító eszköz be van, illetve be lesz építve.

Az eltérően a hagyományos analóg földi (földi vétel - vétel antennán keresztül) átviteltől a digitális kompressziós (tömörített) technológia lehetségessé teszi több program átvitelét egy frekvencián. Ezek az un. transzponderek, amelyeken több műsor sugárzása válik lehetővé. Az analóg sugárzás lekapcsolása után már 5 transzponder  üzemel, és most már mindenki számára 63 műsor válik nézhetővé.

Kulcsra kesz kulcs


A  digitális technológia, példátlan programválasztást ad kiváló képben és hangminőségben, és mindezt egy antenna szerelő által jól felszerelt, és műszerrel pontosan irányba állított földi tető antenna segítségével.


A kép és hangjeleken túl további kiegészítő szolgáltatások is találhatók a Mindig tv (DVB-T) rendszernél. Minek után az adatszolgáltatások mellett, (pl. elektronikus programkalauz (EPG)) és különböző játékok, melyeket az otthoni képernyőre eljuttatnak.


A
Mindig tv előnyeiről sok minden elhangzott már, azonban nem árt felidézni, hogy mi is az a tényező, ami a korábbi adások fölé helyezi ezt az új technológiát. Hordozható és mozgatható, egy mai modern új televízió, digitális képben és hangminőségben a hozzáadott értékkel és költségelőnnyel. Új dimenzióját jeleníti meg a DVB-T technológia a televíziózási szokásokban is. Bizonyos csatornáknál nincsenek havi fenntartási díjak, és nem szükséges a mindig tv felé havi díjat fizetnie. Ugyanazon digitális technika található meg itt is, mint a műholdas rendszerekben. Lehetőséget kínálhat nyelv választásra is, és a hang vonatkozásában pedig a házi mozi rendszer kiszolgálását is lehetővé teszi.

 

309

DVB-T - hogyan lehet venni?

Több lehetőség is kínálkozik az Ön számára, hogy miként lehetséges venni lakóhelyén a DVB-T adásokat. Tekintsük át azok feltételeit és utána részleteiben is megtárgyaljuk a különböző eszközigényeket, beszerzési lehetőségeket és az eszközök beszerelésével kapcsolatos tudnivalókat.

Mi szükséges a DVB-T vételéhez?

Először is, ami a legfontosabb, hogy az adott területen már legyen DVB-T földi digitális adás és megfelelő fedettséggel rendelkezzen, az-az a jelszint elegendő legyen.

Ezt természetesen ha megoldható, ajánlatos előtte egy antenna szerelő szakemberrel a jel szintet beméretni..

De erről ejtenénk még néhány gondolatot a


Térerő mérés rovatban

 

 

Talán lehet, hogy nem ez a legideálisabb antenna elhelyezés

a minőségi vételhez?

Antenna

De sajnos, ilyen szituáció is található egyes "szerelők" jóvoltából

 

Egy hagyományos televízió készülék sajnos, a digitális jelek vételére közvetlenül nem alkalmas. Ahhoz, hogy a mostani készülékével a digitális adásokat venni tudja szüksége van egy DVB-T vevőre (DVB-T Set-top-box, vagy DVB-T konverterre).

Az újabb tv készülékekben, ezek a konverterek már gyárilag be vannak építve és így nincs szükség külső eszközök használatára


 

 

 

MinDig Tv akció, kártyás előfizetéssel!


Logo

HDTV beltéri egység ingyenes és fizetős csatornák vételéhez

Műszaki paraméterek

DVB-T Mpeg 4 -es és Mpeg 2 -es kompatibilitás
Beépített Conax kártyaolvasó
12V-os hálózati csatlakozás és adapter ( lakókocsiban,stb )
Full HD felbontás 1080i
4:3 és 16:9 képarány támogatása
Részletes EPG és teletext
PVR felvétel USB-re
AAC hangfomátum támogatása
Magyar nyelvű menü
Méretek: 260 x 210 x 40 mm

Csatlakozási lehetőségek

1 Tv Euroscar
1 VCR Euroscart
HDMI kimenet
SPIDF (digital audio kimenet)
USB csatlakozó

A beltéri egység a hazánkban is használt, digitális televíziós földfelszíni adások vételére alkalmas.

 

MinDig Tv berendezések


Amikó STHD 8840 Műhold, Földi, és Kombo verzióban.

Amiko 8840

Bővebb információ a képre, vagy ide kattintvaolvasható

 

 

Synaps THD 3000 MinDig TV vevő

synaps

Bővebb műszaki paramétereket a képre kattintva olvashat

 

A Synaps THD 3000 az egyik legjobb minőségű digitális vevőkészülék. Az alkalmazott Mpeg-4 technológia segítségével a TV és rádió műsorokat, a legjobb minőségben élvezhetjük. Az egyszerű csatlakozások és működtetés, a felhasználóbarát képernyő menü  valamint a jó minőségű S/PDIF Dolby AC-3 Digital Audio csatlakozók tovább emelnek a készülék minőségén. Emellett a Synaps készülék könnyen áttekinthető elektronikus programismertetővel ( EPG ) hasznos funkciókkal rendelkezik.

Műszaki alapkövetelmények

A Synaps THD 3000 készülék tökéletesen megfelel a MinDigTV minőségi követelményeinek, hiszen a készülék tervezésekor az Antenna Hungária által megadott paraméterek és műszaki szempontok figyelembe vételével alakították ki.

Kiváló kép, és hangminőség

Alkalmas a HD-s csatornák vételére, ennek megfelelően a hagyományos (SD) csatornák minőségéhez képest, sokkal élesebb képet produkál egy arra alkalmas TV-n. A DVB.T vevők között szinte az egyetlen olyan berendezés, amely a 4:3 és 16:9 képméret között automatikusan és torzítás mentesen képes átváltani a képméretet minden utólagos beavatkozás nélkül! Egyszerű, könnyen kiismerhető, felhasználóbarát menürendszerrel rendelkezik

Extra szolgáltatások

Az elektronikus műsorújsággal (EPG) egy hétre előre tájékozódhat a műsorokról, azok részletes tartalmáról, vagy egy gombnyomással programozhatja a készüléket, hogy ha elérkezik az idő, automatikusan kapcsoljon a kiválasztott műsorra. A készülék beépített Teletext panellel rendelkezik, így a TXT információkat olyan TV-n is képes megjeleníteni, ami erre nem lenne alkalmas. A szülői zárral védheti gyermekeit az esetleges nem kívánt tartalomtól.

Műsorrögzítős ( PVR ) funkciók

A készülék USB csatlakozójára kötött merevlemezre vagy pendrive-ra minőségromlás nélkül készíthet felvételeket úgy, hogy közben más adót is nézhet. A Timeshift segítségével pedig egyszerűen átugorhatja a bosszantó reklámokat, vagy megállíthatja és visszapörgetheti az élő adást. Alacsony energia fogyasztással rebdelkezik

Csatlakozási lehetőségek

A Synaps THD 3000 a lehető legtöbb csatlakozóval lett felszerelve. A televíziót minden manapság használatos módon össze lehet kötni a készülékkel. (SCART, HDMI, RCA) További csatlakozók vannak még videó felvevő, házi mozi, vagy sztereo erősítő részére is. Fontos szempont, hogy egyszerre kötheti a készüléket a TV-hez és a hagyományos videomagnóhoz is.

Beépített kártyaolvasó ( Conax ) az előfizetéses csatornák vételéhez. A MinDig TV hálózatán sugárzott valamennyi kódolt adás vételét gond nélkül biztosítja a készülék.

Meggyőződéssel állítható, ha a Synaps THD 3000 digitális vevőt választja, azzal megbízható, könnyen kezelhető, barátságos készülékkel lesz gazdagabb.

MinDig Tv csak a szabadon vehető csatornákra !

 

A beltéri egység, csak a digitális földfelszíni szabadon vehető televíziós adások vételére alkalmas!

 

Alcor HD 500 mini HD MinDig tv vevő

Magyar menü, HDMI, AV, Media player, Full HD kép,

Bővebb, részletes ismertetőt a készülékről, a képre kattintva olvashat

HD 500

A digitális televízió vételhez az átállásnál, a sugárzások beindulásával nem kell feltétlenül megszokott televízióját kicserélnie. A DVB-T Box megoldja ezt a kritikus problémát és a rendelkezésére álló készülékén minden további nélkül élvezheti a digitlis tv. előnyeit. Természetesen az új LCD televízió készülékek már fel vannak készítve a DVB-T vételére. Amennyiben több készüléket is üzemeltetnek otthonukban, úgy mindegyik televízió készülékhez szükséges egy ilyen átalakító, vagy új készülék vásárlásánál vegyék figyelembe a DVB-T vételi lehetőségét a készüléknek. A új készülékek vásárlásánál azonban már most vegyék figyelembe a készülék vételi alkalmasságát a hazánkban bevezetett szabványnak  megfelelően, tehát az MPEG-4 vételére alkalmas legyen.

Még egy apróság.....

Ha már rendelkezünk olyan tv készülékkel, amelybe be van építve az erre alkalmas vevő, egy régi típusú földi antenna rendszeren is referenciát kaphatunk a vételi lehetőség létéről. Ha egy egyszerű szoba antennával, vagy a még meglevő, de már épp megszüntetni kívánt analóg antennával elvégzünk egy digitális opcióban történő antenna jelkeresést, perceken belül kiderül, hogy készülékünk tud-e valami jelnek nevezett információt begyűjteni. Ha igen, akkor biztosak lehetünk abban, hogy egy erre a célra méretezett antennával tökéletes jelet, és ezzel együtt jó képet fogunk majd látni. Hozzá kell tenni, hogy a tv készülékekben elhelyezett tunerek, rendkívül érzékenyek, és már egészen minimális jelforrásból is képesek valamilyen képet alkotni. Ha ez még sem valósul meg, akkor minden keppen szerelőhöz forduljunk a megoldásért. Házilag nem érdemes kísérletezni, mivel megfelelő műszer hiányában, csak felesleges pénzkidobásra kerülhet sor!

 

 

 

DVB-t sugárzás hazánkban.

2008 december elsején indult Magyarországon az üzemszerű DVB-t sugárzás, amit a MinDig tv névre kereszteltek. Az induláskor 66%-os lefedettség több lépcsőben 2010 végére elérte a 95%-os szintet. Mára tehát az ország legnagyobb részén elérhető a digitális földi sugárzás. A DVB-t rendszeren ingyenes
en nézhetők az országos közszolgálati és kereskedelmi műsorok és az Euronews, francia tulajdonú hírcsatorna. További 10 csatorna vétele pedig kedvező havidíjak mellett, kártyás előfizetéssel lehetséges.

terkep

Jelenlegi ingyenes csatornák:

M1 HD, M2 HD, RTL, Tv2, Duna, Duna Word, Euronews, C8, Info,

 


Ide kattintva

Bővebb és naprakész

információkat, a MinDig Tv honlapján olvashat

 

 

 

A földi digitális vételhez használható két antenna típus

 

 

 

 

Egy típus a földi digitális vevőkészülék közül

 

Néhány műszaki paraméter

USB port video és zene lejátszásra, képek nézegetésére és szoftver frissítésre
Video kimenetek: HDMI, SCART (RGB, CVBS)
Digitális hangkimenet(S/PDIF) koaxiális
1000 csatornás memória kapacitás
Választható felbontás 1080i, 720P és 576P
MPEG-2, MPEG-4 és H.264 támogatás
A kezelő által beállítható csatornaszámok támogatása
Kristálytiszta tv kép és kiváló hang
Elektronikus program újság (EPG)
Alacsony áramfelvétel: Stand By állapotba kapcsol meghatározott idő elteltével
Események keresése közvetlenül az EPG-ből
Többnyelvű DVB feliratozás és audio hang támogatás**
Teletext támogatás
Kedvencek lista tv és rádió csatornákhoz
Gyermekzár funkció a menü és a beállított csatornák zárolása
Többnyelvű OSD menü
Szoftver frissítés USB 2.0 porton keresztül
Automatikus és kézi keresési funkciók
Számos kézi beállítási lehetőség:
Bekapcsolás az utoljára nézett csatornán
UHF/VHF Tuner loop-through funkcióval
5 V kimenetes aktív antenna támogatás


Antenna


 

 

 

 

Szerelési igény felvétele

antennaklinika@hdsnet.hu

Tel :  06 30 222 2912

Hivatalos MinDigTV partner szerelő

 

VISSZA A FŐOLDALRA

Logo1 ExtraAntenna szerelés, javítás, parabola antenna szerelése, Upc Direct antennák......Tel: 06 30 222 2912